ASSALAMUALAIKUM
SELAMAT DATANG. FOLLOW BLOG SAYA EH. HAVE FUN STALKING :)
haiqalrosli.blogspot.com: February 2012

Close Your Eyes,Clear Your Heart,Let It Go...

Be with someone who makes you happy
Assalamualaikum..Nothing much i can say right now. Im so confused with everything. I bet everyone has an experience of heartbroken right,being dumped by someone we love,or dump the one who loves us. That is the normal thing that life will be going on. But dont ever think this is the end of our life. Life must be going on. I know sometimes we cant accept that feeling,we tried to be the best,tried to keep promises and tried to stay loyal,be the apple of his/her eyes,but then if Allah said no to our relationship,we cant do anything,except take it as a challenge.
Tipulah kalau kita ckp kita tak sedih kalau clash dgn org yg kita syg. Tp kalau org tu dah taknak kita,takkan kita nak stay melutut kt dia kan? Kita ada maruah kan. Mmg sussah nak lupakan sseorg yg kita syg,tp insyaallah kalau kita nekad,kita boleh. Ya it takes time to heal,let the time heals everything. Hidup mesti diteruskan. First kita kena slalu fikir yg Allah sentiasa ada dengan kita,family ada,kawan2 ada. Tak mati la kalau kita hilang dia,bodoh kan spe yg bunuh diri sbb cinta ni. Huhu bunga bukan sekuntum,begitu juga kumbang. Yg penting kita kene busy kan diri dgn aktiviti kita,jgn pk sgt psal dia tu. Kpd org yg pernah saye sayangi,hope tiada dendam dihati,kawan pun boleh. Happy slalu eh,jgn sedih2,makan jgn skip,awk tu asek diet je,solat jgn tinggal tau. Tade lg org nak kejut sye subuh,and sye pun tak dpt nak kejut awk suruh bgun study,mungkin ada org yg lebih baik dr sye akn buat smua tu,kalau ade jodoh ade lah. Kenangan bersama awak mmg sukar utk sye buang,tp insyaallah sye akan cuba. Be a good daughter to your parents and a good servant to Allah. I wish you all the best. May your dream comes true. Sye tau awak dah benci and meluat dgn sye kan,hehe takpelah sye akan pergi,sye pernah ckp,klw awk benci sye,sye akan pergi. Menangis air mata darah sekalipon awk takkan balik kat sye kan,huhu Selamat tinggal awak. Doakan yg terbaik utk sye. Salam.
P/s: Saya akan senyum supaya awak fikir saya sedang bahagia, saya akan ketawa supaya awak tak nampak saya menangis, saya akan tinggalkan awak dalam keadaan paling bergaya walaupun ia membunuh saya, saya akan senyum.




This is my favourite song now, sukanya.



Allah Knows Better Than Us




Saya yakin dan saya percaya. semua ujian yang menimpa diri. ada hikmah disebaliknya. Semua perkara pasti ada hikmahnya yang penting kita kena yakin dengan ALLAH.

Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari. ALLAH turunkan hujan dan kilat. kita tertanya-tanya. mana perginya matahari? rupa-rupanya ALLAH ingin berikan kita PELANGI YANG INDAH.

Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah SWT. Kita sebagai Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh Allah. Kadang-kadang, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi atau gerak hati. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya. Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Setelah semuanya diusahakan, berserahlah kepadaNya dan terus berdoa. -Allah knows Better-

Kuatnya cintaku kepadamu.



Seorang budak lelaki miskin mencintai seorang gadis yang kaya..

Satu hari budak itu melamar gadis itu.
Kemudian gadis itu berkata,
"Dengar sini! gaji bulanan awak ialah perbelanjaan harian saya.
Macam mana saya nak terima awak?
Bagaimana awak boleh terfikir bahawa saya mahukan awak?
Saya tidak akan menyukai awak.
Jadi, lupakan saya dan cari orang yang sama taraf dengan awak. "

Tetapi entah bagaimana budak lelaki itu tidak dapat melupakannya begitu mudah.

10 tahun kemudian.

Satu hari mereka bertembung di pusat membeli-belah.
Gadis itu berkata,
"Hey! Awak! Apa khabar? Sekarang saya berkahwin.
Adakah awak tahu berapa banyak gaji suami saya?
RM 10,000 ribu setiap bulan!
Awak boleh bayangkan? Dan dia juga sangat bijak. "


Lelaki itu terus mengalirkan air mata setelah mendengar kata-kata gadis itu.

Setelah beberapa minit, suaminya dtg dan sebelum sempat si isteri berkata apa2, si suami bekata

"Tuan! Anda di sini? Kenapa tuan menangis? kenalkan ini isteri saya."
Kemudian dia berkata kepada isteri beliau,
"Ini la jutawan yg saya katakan tu,Saya akan membantu projek dia yang berharga 50 juta itu.
Dan ingin tahu satu perkara? Tuan saya pernah mencintai seorang gadis tetapi dia tidak dapat perempuan itu.
Itulah sebabnya mengapa dia masih belum berkahwin.
Sungguh bertuah gadis itu dihatinya, bukan?

Isterinya terus terperanjat besar dan hanya mampu terdiam..

Moral dari cerita ini.
Hidup tidak begitu singkat.
Jadi, jangan berbangga dengan diri sendiri dan memperbodohkan orang lain.
Situasi boleh berubah dengan masa.
Setiap orang harus menghargai cinta..

Jangan menyesal di kemudian hari.. duit boleh dicari, tapi cinta takkan boleh terganti..

KAHWIN AWAL ?



Assalamualaikum


Many have asked me why I wanna get married so early. Most of the time I answered with the usuals.. “Sunnah Nabi”, “Nikah tu Ibadah”.. and the most important thing nak elak maksiat.. I didn’t tell them the real reason, mainly because I wanna keep it to myself but I suddenly feel like I should signify the main reason why I wanna get married as soon as possible. As we all know, the world we’re currently living in doesn’t last forever. It’s a transit for us to get to the hereafter.We don’t live forever. In this world, that is. So I am not looking forward to be Syuhada's husband in this world only. I want to be her husband in the hereafter so we get to be together for eternity. One of my biggest fear is to die before marrying her. Which means I don’t get to be with her in the akhirat. I don’t mind being her husband in this world for just an hour if that means I get to be her husband forever in Jannah, insyaAllah.



Hari Yang Sangat Meletihkan




Biasalah life sbgai mahasiswa di utp ni. Jadual utk semester ni sgt pack utk hari isnin dan selasa. Bayangkanlah kelas dr pkul 8 pagi smpai 7 malam,takde gap lgsung. Makan mmg tak la,makan roti je,solat pun curi2. Huh ape punye student la,hehe ni sebab nak susah dlu then senang di kemudian hari kan? Nak jadi engineer mmg susah,tp nnti pulangannya lumayan beb! hehe,smlm disebabkan nak berlagak dgn syu and k.ekin & suka sgt korea aku g masuk kelas taekwondo buat pertama kalinya dgn bangga yg amat. Sbb nk tunjuk hero la katakan. Dah la kelas habis pukul 7 mlm,pukul 8-10 malam ade taekwondo. huhu penat beb. Habis six pax smua keluar haha. Tp bgus la kalau kita ade seni mempertahankan diri,lagi2 perempuan,sbb kita tak tau bila kita akan ditimpa bala. huhu. Walaupun penat mcm mana pun mesti sblum tidur kene tulis blog. To all yg dah baca blog aku,sila la follow ye,then tulis kat shoutbox,then i will folllow back. Thanks for reading, goodnight bloggerheart. Cya




Handphone hilang..





Semalam handset hilang time nak pergi mkn dgn member. Kenapelah boleh cuai sgt2 ni. Simpan kt dlm kocek seluar pun boleh cicir. Walaupun enset murah pun tp bila dah takde merana jgk kan. 1 hari takde enset cukup lah buat aku rindu sgt dgn dia. Yelah mlm mase handset tu cicir kteorg gaduh. Its time to get a new phone huhu. BlackBerry here i come

Nasihat itu kadang2 betul




Kenapa semua org skrg taknak terima nasihat kan? Yelah,kita tahu kita ni tak la baik sgt,tp skrg2 nye kalau taknak terima pun,just jgn marah balik org yg beri nasihat tu. Cukup la diam dan fikirkan smuanye Kdg2 apa yg org ckp tu betul.