ASSALAMUALAIKUM
SELAMAT DATANG. FOLLOW BLOG SAYA EH. HAVE FUN STALKING :)
haiqalrosli.blogspot.com: May 2012

Jom Mogok "Solidarity With Palestinian Prisoners On Hunger Strike"

Baru-baru ni kita mesti ade nampak orang kt facebook,twitter dan laman sosial lain tukar avatar kan? Avatar warna coklat. Itu sebenarnya avatar yg bertujuan menyokong mogok yg dilakukan oleh tahanan palestin di penjara israel. Ada yg memperlekeh kenapa tukar,ada kesan ke kita tukar? Sekurang-kurangnya bila kita tukar,kita boleh tingkatkan kesedaran kita kepada mereka.





Gambar kt atas ni simbolik kpd Tahanan di penjara israel. Wrne coklat warna baju yg dipakai oleh tahanan palestin di penjara israel. Logo kt baju tu maknanya syabas atau singkatan kpd Perkhidmatan Penjara Israel. Anda nak tukar gambar jugak? Jom pilih kat bawah ni


































Tekan save image as,save kt desktop then tukar kt laman sosial anda.Bila dah tukar harap2 anda sebarkan sekali pasal benda ni,semoga ia memberi kesedaran. Jgn tukar je tp tak doa. Doa semoga rakyat palestin selamat.




Indahnya Ciptaan Tuhan

Dapat Article ni dari kawan kt fesbuk,dia ckp dia terbaca kt satu blog. Cerita dia sedih and sweet macam ni:

awak, saya bukan CEMBURU!
awak,
ye, awak yang post gambar cun kat facebook dan sebagainya tu.
ye, awak yang comel dan pose ala-ala model gitu tu.
ye, awak jugak yang upload gambar senyum sweet sgt tu.

awak, awak jangan salah faham.
mmg la awak cun dan comel dan saya ni ala-ala biasa-biasa je..
buat gaya yuna tak reti, nak tiru hanata jima tak jadi.
tapi bukan sebab tu saya tak berapa suka awak post gambar kat facebook tu.
bukan saya jealous tengok bilangan like dan komen-komen jejaka-jejaka memuja memuji ciptaan Allah kat gambar-gambar awak tu.
bukanlah awak..

tapi,

saya tegur tu sebab saya tak mahu awak jadi bahan tontonan.
awak, kalau kita sayang barang,
kita akan simpan elok-elok kan?
ada ke kita nak bagi apa yang kita sayang tu,
sesuka hati, senang-senag je kat orang lain, orang yang kita tak kenal pulak tu.
ade ke awak?
awak tu cantik,
cantik tu nikmat tau wak.
cantik tu jugak ujian.
nikmat kalau tak pandai hargai, boleh jadi bala,
nikmat kalau tak pandai jaga, nanti ditarik balik.
ujian kalau tak kuat, nanti sia-sia.
awak, rugi tau kalau awak biar lelaki-lelaki yang ntah siapa-siapa tu,
tengok kecantikan awak tu senang-senang macam tu.
nanti awak dah tak special la.

awak,
betul ni, walau saya tak secantik awak,
tapi, saya tak cemburu.
saya cuma sedih, tengok awak jadi bahan pameran dan pelampias nafsu lelaki.
saya cuma tak suka tengok awak jadi bahan tontonan lelaki.
dan saya benci bila lelaki kata,
awak yang tunjuk, diaorang tengok je la.
tengok tu, diaorang best2 tengok tenung awak, tapi last2 blame kan awak jugak

awak,
awak tetap cantik.
even kalau awak tak upload segala gambar segala bagai kat mana pun,
kecantikkan awak tu tak akan kurang.
Wajah awak untuk suami awak.

ps : Tersenyum melihat langit :') terima kasih . !!




Patah tumbuh hilang berganti, tp hati aku patah seribu sape nak ganti

Nak share lagu kat blog skrg ni. Skrg lagu ni mmg serasi dgn perasaan aku. Kbye

Lirik Lagu Sudah Cukup Sudah – Nirwana Band

Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu

Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkan ku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik ku pergi saja

T’lah berulangkali ku coba mengalah
Ternyata sabarku tak berarti untukmu

Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkan ku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik ku pergi saja

Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkan ku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik ku pergi saja

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik ku pergi saja