ASSALAMUALAIKUM
SELAMAT DATANG. FOLLOW BLOG SAYA EH. HAVE FUN STALKING :)
haiqalrosli.blogspot.com: June 2012

Nak Kahwin Awal Boleh? My Wedding Wishes


Ekhem,nampak tak pasangan kat atas ni,sebab diorang tiba-tiba rasa nak buat post pasal perkahwinan pulak. Gatal eh awk ni. hehe. Semua org pernah terfikir nak kahwin kan?Perkahwinan merupakan salah satu tuntutan Islam yang wajib sekiranya seseorang individu tersebut mempunyai kelayakan dan cukup syarat untuk menjalankan tanggungjawab sebagai seorang suami ataupun isteri. Selalunya tak ramai yg decide nak kahwin muda ni. Ramai yg rasa umur yg layak untuk berkahwin adalah 20-24 tahun.


Sebenarnya kita digalakkan untuk kahwin awal tau. Kalau ditanya knp nak kahwin awal? Mampu ke nak dirikan rumah tangga? Kahwin bukan benda main-main. Itulah masalah yg akan timbul. Tp zaman skrg ni dah byk masalah akhlak yg berlaku,so lebih baik kahwin awal,elakkan maksiat daripada berkeluasa.


Gamba di atas adalah contoh-contoh orang yg akan berkahwin awal ataupun dah kahwin dlm usia yg muda. Antaranya: Dian Pelangi ('91) - Irine Nadia ('92) - Dena Bahrin ('92) - Farah Lee ('89). Mungkin aku pulak orang seterusnya :p

Alhamdulillah. Baguslah kalau diorang decide kahwin awal. Ini satu perkembangan yang bagus sebenarnya dalam masyarakat kita. Daripada bercinta tanpa hala tuju,clash couple clash couple lebih baik bercinta lepas kahwin. Semuanya halal gitu.

Cuma yelah,kahwin ni bukan main-main. Tanggungjawab besar kan? Jangan amik remeh pasal tanggungjawab ni. Lagipun ,mampukah kita untuk menyara keluarga? Kukuh dari segi kewangan adalah satu kriteria penting untuk berkahwin sebabnya, kalau nak tanggung diri sendiri pun tak lepas, macam mana nak tanggung isteri dan anak nanti? Memanglah rezeki Allah boleh dicari di mana-mana. Tapi lebih elok kalau sudah kukuh sebelum berkahwin supaya senang untuk memikul tanggungjawab dan tak susah di kemudian hari.


Mesti kalau kita kahwin nanti,kita harapkan wedding yg gempak,begitu jgk aku:-

cupcakes

Garden Themes

Contoh-contoh pelamin

bilik tidur mcm ni

hantaran tema macam ni

Nak ada budak kecik yg comel ni boleh?

sesi autograph

Then naik kereta kuda keliling rumah

Ramai orang salah anggap bab kahwin awal ni.Renung-renungkanlah mana yg lebih baik.

p/s :

Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Tuhan deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya. Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindak balas pada situasi tertentu. Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.

Twitfamous?

Assalamualaikum..

Hello bloger. Rasanya dah lama saya tak update blog ni,dah berhabuk rasanya. Biasalah skrg busy dgn assignment,quizzes dgn test. Nampak tak entry kt atas tu? Its about "Twitfamous". Zaman skrg ni dah ramai org ade twitter. Boleh dikatakan semua org ade. Tipu la kalau takde kan? Kalau yg ada tu mesti tahu apa itu istilah "Twitfamous". Diorang ni kita famous la kat twitter ni. Ramai followers gitu.

Tujuan saya tulis pasal diorang bukan sbb apa,just nak promote sikit twitfamous yg saya follow. Saya follow bukan nak dapat followback atau apa,saya follow sebab tweet diorang memang best2.Banyak yg boleh dijadikan panduan dan rujukan. Tak kurang jgk yg boleh buat kita gelak. Kita buat twitter ni pun sbb nk dpt hiburan kan? So tak salah kalau kita follow org yg boleh buat kita senyum and happy.

Nak tau siapa paling famous kat Malaysia ni? Check kt SINI!. Kat situ ade tunjuk orang-orang famous kat Malaysia. Yang paling famous semestinya Perdana Menteri kita Datuk Seri Najib. Cube click gamba kt bawah ni,tgok la diorang tu,famous kan?






Usha-usha la korang ranking nombor berapa ye dlam Malaysia. Pastikan korang punya location set to MALAYSIA.