ASSALAMUALAIKUM
SELAMAT DATANG. FOLLOW BLOG SAYA EH. HAVE FUN STALKING :)
haiqalrosli.blogspot.com: Indahnya Ciptaan Tuhan

Indahnya Ciptaan Tuhan

Dapat Article ni dari kawan kt fesbuk,dia ckp dia terbaca kt satu blog. Cerita dia sedih and sweet macam ni:

awak, saya bukan CEMBURU!
awak,
ye, awak yang post gambar cun kat facebook dan sebagainya tu.
ye, awak yang comel dan pose ala-ala model gitu tu.
ye, awak jugak yang upload gambar senyum sweet sgt tu.

awak, awak jangan salah faham.
mmg la awak cun dan comel dan saya ni ala-ala biasa-biasa je..
buat gaya yuna tak reti, nak tiru hanata jima tak jadi.
tapi bukan sebab tu saya tak berapa suka awak post gambar kat facebook tu.
bukan saya jealous tengok bilangan like dan komen-komen jejaka-jejaka memuja memuji ciptaan Allah kat gambar-gambar awak tu.
bukanlah awak..

tapi,

saya tegur tu sebab saya tak mahu awak jadi bahan tontonan.
awak, kalau kita sayang barang,
kita akan simpan elok-elok kan?
ada ke kita nak bagi apa yang kita sayang tu,
sesuka hati, senang-senag je kat orang lain, orang yang kita tak kenal pulak tu.
ade ke awak?
awak tu cantik,
cantik tu nikmat tau wak.
cantik tu jugak ujian.
nikmat kalau tak pandai hargai, boleh jadi bala,
nikmat kalau tak pandai jaga, nanti ditarik balik.
ujian kalau tak kuat, nanti sia-sia.
awak, rugi tau kalau awak biar lelaki-lelaki yang ntah siapa-siapa tu,
tengok kecantikan awak tu senang-senang macam tu.
nanti awak dah tak special la.

awak,
betul ni, walau saya tak secantik awak,
tapi, saya tak cemburu.
saya cuma sedih, tengok awak jadi bahan pameran dan pelampias nafsu lelaki.
saya cuma tak suka tengok awak jadi bahan tontonan lelaki.
dan saya benci bila lelaki kata,
awak yang tunjuk, diaorang tengok je la.
tengok tu, diaorang best2 tengok tenung awak, tapi last2 blame kan awak jugak

awak,
awak tetap cantik.
even kalau awak tak upload segala gambar segala bagai kat mana pun,
kecantikkan awak tu tak akan kurang.
Wajah awak untuk suami awak.

ps : Tersenyum melihat langit :') terima kasih . !!




1 comments:

Post a Comment